Personal training Delft

Switch for Life

Blog

Blog

"foods" die ontstekingsremmend werken

Posted on June 22, 2018 at 10:00 AM

Ontstekingen zijn vervelend. Of dit nou in de vorm van acne is of een vervelende ziekte, je bent ze natuurlijk liever kwijt dan rijk. Toch zijn die ontstekingen er om je lichaam te helpen. Heb je bijvoorbeeld een splinter in je vinger, dan stuurt je lichaam extra bloed en cellen naar deze plek om de ‘indringer’ naar buiten te werken en de beschadigde cellen te herstellen. Dit uit zich in een ontsteking: je vinger wordt dikker, roder en warmer rond de splinter. Als de indringer weg is, zal de ontsteking ook verdwijnen. Voor ontstekingen zoals reuma, de ziekte van Crohn of eczeem, geldt wat anders: deze komen tot stand wanneer het lichaam haar eigen cellen aanvalt.

Gelukkig zijn er veel verschillende foods die ingrediënten bevatten die deze vervelende ontstekingen - kunnen helpen verminderen. En dit zijn echt geen ingrediënten die je alleen diep in de jungle van Zuid-Amerika kunt vinden. Deze foods heb je waarschijnlijk al in je koelkast liggen en anders kun je ze gemakkelijk bij de supermarkt om de hoek scoren. Het kost maar een paar kleine aanpassingen en toevoegingen aan je voedingsstijl en je kunt je al snel een heel stuk beter voelen!

1. Vette vis

Gegrilde zalm of een lekker stukje tonijn sashimi… Jammie! De omega-3 vetzuren in vette vis werken supergoed tegen ontstekingen in het lichaam.

2. Groene bladgroenten

Knal je bordje bij de saladebar maar vol met groene bladgroenten! Spinazie, boerenkool en andijvie zitten vol met mineralen en vitamine A, C en E, die jouw lichaam beschermen tegen verschillende ziekten. Maar de echte krachtpatser is de vitamine K die in veel groene bladgroenten zit, deze vitamine staat namelijk bekend als een krachtige ontstekingsremmer!

3. Bosbessen

Ja hoor, die kleine, gekleurde besjes zitten vol met vezels en antioxidanten! Deze frisse vruchtjes zijn daarbij ook nog eens heel goed als ontstekingsremmers. Vooral de blauwe bes is een ware uitblinker omdat deze de antioxidanten polyfenolen bevat die ontstekingsremmend werken en zorgen voor het verhogen van je weerstand.

4. Lijnzaad

Net als in vette vis, zitten er in lijnzaad gezonde omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend werken. Daarnaast heeft lijnzaad nog meer heilzame werkingen. Zo verlaagt het slecht cholesterol en een hoge bloeddruk. Schep dus nog een lepeltje lijnzaad over je overnight oats of mix het door je zelfgemaakte granola!

5. Olijfolie

In olijfolie zit het antioxidant oleocanthal. Dit stofje heeft een ontstekingsremmende werking die hetzelfde werkt als de ontstekingsremmende stoffen in ibuprofen. Het remt bepaalde enzymen die in je lichaam ontstaan op een plek waar je letsel hebt opgelopen. Hierdoor helpt het tegen ontstekingen en bevordert het jouw herstel.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

4 Comments

Reply alstine
5:36 AM on July 20, 2018 
Hello! That is an important offers for you. http://bit.ly/2JULc1r
Reply TerryPub
9:19 AM on August 10, 2018 
Hello,
Downloads Mp3 Scene Music Private FTP
Dance/House/Techno/Trance/Electro

https://0daymusic.org

Private FTP MP3/FLAC 1990-2018:

Plan A: 20 200GB 30 Days
Plan B: 45 600GB 90 Days
Plan C: 80 1500GB 180 Days

Updated: 2018-07-03 FTP list txt

Best regards,
Mark
Reply flirtenWoori
6:44 AM on August 30, 2018 
hot girls are waiting for you!

http://dajting.playattack.win
Reply Charlesguh
11:51 AM on April 27, 2021 
MEET HOT LOCAL GIRLS TONIGHT WE GUARANTEE FREE SEX DATING IN YOUR CITY CLICK THE LINK:
FREE SEX