Personal training Delft
Switch for Life

Nu is het tijd voor een "switch"

Kabeljauw met cherrytomaatjes en kappertjes. (voor 4 personen)


Benodigdheden: 4 kabeljauwfilets, 250 gr cherrytomaatjes, 1 bosje verse basilicum, 2 el kappertjes,

                               1 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn, 1 citroen, 30 gr pijnboompitten, 2 teentjes 

                                knoflook, een beetje volkorenbloem voor het paneren en een beetje peper en 

                                zout naar smaak.


Hoe te maken:       Verwarm je oven voor op 200 graden en bestrooi de vis met peper en zout.

                                 Doe de olijfolie in een koekenpan, snij de knoflook in plakjes en bak deze 

                                 lichtbruin. haal ze uit de pan en paneer de kabeljauwfilets met de bloem. 

                                 Bak ze daarna in dezelfde pan in ongeveer 2 minuten aan beide kanten 

                                 goudbruin.

Leg de vis in een ovenschaal, verdeel de knoflook en de tomaatjes er over. Snij de citroen doormidden en snij daarna 1 helft in schijfjes. Snij de basilicum fijn en meng deze met de kappertjes, de balsamico-azijn en het sap van de helft van de citroen. Leg de citroenschijfjes op de vis, verdeel het basilicummengsel erover en bestrooi het geheel met de pijnboompitten. 

Zet de vis dan nog 10 minuten afgedekt in de oven.


Hotcakes


Benodigdheden: 3 eieren, 50 gr suiker, 250 gr bloem, 1 tl baking soda,

                          170 ml bruisend water, 1 el mayonaise (ja inderdaad) en wat zout.


Hoe te maken: Mix de eieren, de suiker, het bruisend water, en de mayonaise. Voeg

                       de bloem, de baking soda en het zout toe en mix het tot er geen klon-

                       ten meer in het beslag zitten.

                       Vet je koekenpan in en verwarm hem op middelhoog vuur. Giet het

                       beslag in de koekenpan en bak voor zo'n vier minuten.

                                                                                                Steek een spatel onder de pannenkoek en draai hem snel maar voor-

                                                                                                zichtig om. Bak deze kant ongeveer drie minuten.

                                                                                                Voeg eventueel een topping toe.