Personal training Delft
Switch for Life

Nu is het tijd voor een "switch"

Mihoen met beef

Benodigdheden: 
300 gram biefstuk
300 gram mihoen of eiermie
een teentje knoflook
80 ml soyasuas
350/400 gram Chinese wokgroente
1 eetlepel olijfolie
wat peper en chilipoeder
2 theelepels sambal
evt. een eetlepel pittige saus

 

Hoe te maken:

Snij de biefstuk in blokjes, maak een marinade van de knoflook, 1 theelepel sambal en de soyasaus en marineer de biefstuk hierin minimaal 15 minuten.

Zet een pan water op en kook hierin de mihoen/mie volgend de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit nu de olijfolie in een hapjes- of wokpan. Neem de biefstuk uit de marinade, laat dit even uitlekken en bak deze om en om scheppend. Bewaar de marinade voor later.

Voeg nu de groenten, marinade en 1 theelepelsambal en evt. de chilisaus toe en bak dit tot de groenten beetgaar zijn.

Serveer de mihoen/mie met het groente/biefstuk mengsel erboven op.



CHOCOLADE CRÊPES met verse bessen en aardbeien


Benodigdheden (per persoon):

  • 1 kleine crepe, kun je zelf bakken of kant-en-klaar kopen
  • 1 eetlepel chocolade/hazelnoot pasta
  • 60 gr. blauwe bessen
  • 2 in stukken gesneden aardbeien

Hoe te makan:

Smeer een beetje chocolade/hazelnoot paste op de crepe.

Voeg de blauwe bessen en aardbeien toe en rol hem op, snij hem dan door midden en 

                                                                                         geniet ervan

                                                                                         (per portie 200 cal. 31 gr. koolhydraten, 1 gr. eiwit en 8 gr. vet)